Skip to main content

De fabriek van Nestlé in Nunspeet is gespecialiseerd in hoogwaardige babyvoeding voor de allereerste levensfase. De melkveehouders konden tijdens het bezoek met eigen ogen zien hoe 'hun' melkpoeder van Vreugdenhil Dairy Foods wordt verwerkt tot babyvoeding die wereldwijd wordt gebruikt. 

Klaas Cuperus
Klaas Cuperus, Sustainability Manager Nestlé

Na een welkom door M. Magdy Nasr, Factory Manager bij Nestlé Nunspeet, gingen Michel Mersch (CEO Nestlé Benelux) en Albert de Groot (CEO Vreugdenhil Dairy Foods) in op het belang van samenwerking tussen industrie en melkveehouders.

Michel Mersch: "Onze ingrediënten beginnen bij de melkveehouder. Alleen door echt partnerschap, met respect voor vakmanschap, financiële gezondheid en haalbare verduurzaming bouwen we aan een toekomstbestendige zuivelketen."

Albert de Groot: "Dit is precies waar onze gezamenlijke inzet toe leidt. Het Tomorrow's Dairy programma laat zien wat er mogelijk is wanneer alle schakels in de zuivelketen samenwerken, zodat innovatie en vakmanschap elkaar versterken. Van de verse melk aan het begin tot hoogwaardige babyvoeding voor volgende generaties."

Tijdens het programma presenteerden Edith van Munster, programmamanager Tomorrow’s Dairy, en Klaas Cuperus, Sustainability Manager Nestlé, de belangrijkste mijlpalen. Het programma is inmiddels gegroeid naar bijna 150 deelnemende melkveehouders.

Fabrieksbezoek
De melkveehouders kregen een unieke rondleiding door de fabriek.

Klaas Cuperus: “Vandaag zagen we in Nunspeet hoe de melk van de boeren letterlijk transformeert tot babyvoeding. Het benadrukt opnieuw dat verduurzaming geen individuele opgave is, maar een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Alleen door samenwerking, duidelijke principes en stap-voor-stap vooruitgang kunnen we de melkveehouderij toekomstbestendig maken en écht perspectief bieden."

Edith van Munster: "Deze groep boeren is vanaf het begin betrokken. Het was een prachtig moment om deze melkveehouders te bedanken voor al hun inspanningen en te laten zien hoe belangrijk hun werk is." 

Aansluitend kregen de aanwezige melkveehouders een rondleiding door de fabriek, waar zij met eigen ogen konden zien hoe de melkpoeder wordt verwerkt tot hoogwaardige babyvoeding. Het bezoek bood niet alleen inzicht in het productieproces, maar benadrukte ook het gezamenlijke streven naar een duurzamere zuivelketen. 

De deelnemers reageerden na afloop heel enthousiast: “Wij zitten als melkveehouders aan het begin van de schakel. Tijdens zo’n dag als vandaag besef je weer hoe bijzonder het is dat wij direct bijdragen aan voeding voor kwetsbare kinderen in de hele wereld. Dat motiveert ons allemaal extra om door de hele voedselketen heen de footprint te verlagen.”

Foto's: Niels de Vries

Goodie bag